sâmbătă, 13 martie 2010

neighbor`s


Ceasu` de la pc e 1:15 a.m. , mi se inchid ochii, termin treaba si ma bag in pat. Langa mine esthera, sor`mea, doarme de ceva vreme...imi place mult ca, in week-end vine pe la mine sa ne uitam la film...ceea ce ma enerveaza e ca mereu adoarme spre sfarsitul filmului si a doua zi ma pune sa ii povestesc. Ma cuibaresc langa ea in asteptarea prietenului meu cel mai bun- somnul. In timp ce astept sa adorm gandurile imi zboara, plutesc...se aseaza intr`o logica...apoi incet incet se dispersa... atipesc...cand deodata tresar...zgomote - Zdrang, buf, pac, se aud vaiete si gemete ...nu inteleg ce se intampla...liniste. incerc sa adorm din nou, dar povestea continua...ma ridic in capul oaselor...da. vecinu` de la 1 iar a venit beat si isi bate nevasta. Zgomotele persista, se aud din ce in ce mai tare...mi se face frica...groaza...nu stiu cum sa reactionez. Sor`mea doarme in continuare langa mine...iau telefonul in mana. privesc ceasul e 1.26...ma gandesc ...as suna la politie dar nu e treaba mea...si totusi. incerc din nou sa adorm dar fara niciun rezultat, iau telefonul si trimit mesage ultimelor doua persoane cu care am vorbit pe mess inainte sa ma bag la somn- alle si neagra...alle imi raspunde, ma mai tine oleaca de vorba...mai trece timpu`
Intr-un final adorm in compania tipetelor si plansetelor...mi-e frica :( adorm si visez continuarea...visez ca tipul isi omoara sotia..ma trezesc brusc ...in jur liniste se pare ca circu` s`a terminat, insa nu ma pot alina cu gandul ca a fost doar un cosmar. daca a fost real? daca ceea ce cred ca am visat s`a intamplat? ...astept...nu se mai intampla nimic, adorm din nou.
Tanarul cuplu care locuieste sub noi, s`a mutat de curand, domnul acela simpatic, cu care ma intalnesc deseori pe scara si care imi raspunde zambind la salut, e de fapt un monstru, un rob al alcoolului, un cosmar pentru sotia si fiicele lui, au 2 copii mici, gandul care ma terorizeaza :( poate ca liceul pedagogic mi`a insuflat o doza mult prea mare de dragoste si grija pentru copii, pentru acesti micuti ingerasi...care au asa mare nevoie de noi sa ii invatam..sa fim pentru ei exemple. Dar multi dintre acesti copii cresc in medii neadecvate, violente, motiv pentru care cand devin adulti urmeaza un drum gresit pastrand in inima lor ura, frica, dezamagire si ...istoria se repeta.
Poate sunt patetica..poate exagerez, dar asa sunt eu, mai sensibila, nu pot sa nu gandesc profund lucrurile, nu pot sa nu`mi fac griji . Pentru ca imi pasa ! imi pasa de vecinii mei, imi pasa de copiii lor, imi pasa de copiii necunoscutilor ...si cu toate astea nu pot face nimic pentru niciunul din ei.

4 comentarii:

  1. f atre postarea...dar si trsita in acelasi timp...
    aseara imi imaginam ceea ce tu imi ziceai in meaje..m-ám si rugat sa fie bine si sa se linisteasca:)
    te iube

    RăspundețiȘtergere
  2. Babyyyyy :(

    E groaznic sa asculti zipetele, dar cat or suferii copii ais....eu ii inteleg.Si e groaznic.

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamne....chiar asa s-a intamplat?...e groaznic...si ne mai numim oameni...ce gandim si simtim diferit de animale....ce dezgust...

    RăspundețiȘtergere